Jamen dog! Hvor er det JavaScript henne?
Din browser understøtter ikke JavaScript eller har ikke understøttelsen slået til. Slå JavaScript til i din browser for at se denne side ordentligt, eller opgrader til en browser, der understøtter JavaScript.

Videokameraer (DV / HDV / AVCHD / HD)

Alt om HDV / DV / miniDV, AVCHD, Digital-8, DVD, HDD og andre videokameraer. DV-hardware og produktionsmetoder, belysning, linser, tip til optagelse, DV-optagelse / kopiering og DV-redigering.
74 indlæg | Seneste aktivitet d. 28-11-2023 18:07 af BERLINGO
BERLINGO
BERLINGO 28-11-2023 18:07, 5 dage siden
Re: Ny DJI Pocket 3 med super Spec
Jeg har pt. været ovenud tilfreds med DJI Osmo Pocket 3 i Creative Combo pakken.

Flotte video klip i dagslys og aften optagelser. Flydende optagelser på farten med Gimbal systemet. D-Log-M 10 bit optagelser med LUT grading virker godt selvom yderligere fintrimning af indstillingerne i Creative mode fortrækkes.

Det indtil videre største "problem" med Pocket 3 har været håndtering af apparatet med så anderledes udformning. Både fysisk/ergonomisk og ikke mindst betjeningen af Joystikket har været en udfordring.
Men som noget helt nyt, så er jeg NU begyndt, at lave Vlog video´er..... noget som jeg aldrig har lavet tidligere ! Fagre nye verden !!!

Den medfølgende Mic2 trådløs mikrofon virker godt og er meget nem at betjene inkl. opsætning.

I de kommende tid vil flere REAL test afslører om Pocket 3 også kan indgå i et mere langsigtet perspektiv sammen med øvrige Gear... Det kan måske være at opgave typen bliver en afgørende faktor.

Indtil videre må det konstateres herfra, at produktet "næsten" er en "Game Changer" eller Win-Win produkt af høj klasse og kan klart anbefales.

Total respekt herfra til de meget dygtige Kineser..... De kan virkelig noget fantastisk Blink
B
Bjarne E Nielsen 27-11-2023 14:13, 6 dage siden
Re: Ny DJI Pocket 3 med super Spec
Jeg vil godt give mit besyv med i denne tråd. Tidligere købte jeg stort og dyrt, der var næsten ingen grænser, når det gjalt om at få de bedste optagelser og ikke mindst den bedste lyd.

De sidste 5 år har mit hovedkamera været Sony PXW-Z90V, med 2 stk. Sennheiser MKH 8040 mikrofoner. Jeg er stadigvæk glad for dette setup, men det er for stort, når også der skal et stativ med. Mange steder kan man slet ikke bruge det, - i en sessellift, på en restaurant, i en bil, på et museum og jeg kunne nævnte mange andre steder.

Siden 4.12.2020 har jeg brugt DJI Pocket 2 alle de steder hvor mit større setup ikke kunne bruges, og jeg har faktisk været tilfreds. Prøv at høre den koncert jeg optog i sommers med DJI Pocket 2 https://www.youtube.com/watch?v=FYmXA...YmXAS1iW2c se fra 15:05

Den 25. oktober var jeg hurtig på nettet og fik bestilt DJI Pocket 3, og jeg må sige det er et fantastisk kamera. På min næste tur, som bliver i april og går til Andalusien i Spanien, vil jeg kun medtage DJI Pocket 3, dronen DJI Mini 3 Pro og mit stillbilledkamera Sony Alpha A1.

I øjeblikket er jeg ved at find ud af hvordan jeg gør med hensyn til lydoptagelse på DJI Pocket 3. Hos DJI har jeg fået besked på, at den tilhørende DJI MIC 2, kan optage i stereo med en ekstern stereo mikrofon, og koblet sammen med Pocket 3 sender den sandelig også signalet til DJI Pocket 3.

Jeg har derfor bestilt 2 stereomikrofoner

1) SmallRig Forevala S20 (stereo og mono)
2) Lavalier stereo mikrofon Sony ECM-LV1

Som ekstra udstyr har jeg købt:
DJI Osmo Pocket 3 Expansion Adapter
DJI Pocket 3 - backpack mount
Ulanzi MT-79 Tragbares verstellbares Lichtstativ (6,5'Blink T075GBB1 × 1

Jeg vil glæde mig til at tage på ferie med et udstyr der tilfredsstiller mit behov og som samtidig er så småt, at jeg kan medbringe alt hver dag.
Kameramann
Kameramann 22-10-2023 20:38, 1 måned siden
Re: Ny DJI Pocket 3 med super Spec
Humlen er dog, at man kun kan få en rigtig god og troværdig real lyd, hvis man er to om optagelserne, en kameramand og en lydmand, og det er uanset om man bruger et lille aktionkamera eller et stort proff. videokamera, og i den forbindelse er det naturligvis valgfrit, om lydmanden gemmer optagelserne på en sound recorder, eller sender dem trådløst til videokameraet.

Og min pointe er blot, at de små aktionkameraer ikke har overflødiggjort lydmanden, for der er ingen fremtid i en YouTube video, med dårlig lyd eller vindbulder.
BERLINGO
BERLINGO 22-10-2023 15:51, 1 måned siden
Re: Ny DJI Pocket 3 med super Spec
#Kameramann.

Jeg vil nu påstå, at både Pro Camcorder, DSLR og System kamera også har stor gavn af en ekstern mikrofon.
Med en Røde shotgun eller Wireless GO II/Pro eller måske DJI Mic så får man rigtige gode resultater afhængig af typen af opgave !

Bemærk også, at hvis man køber DJI Osmo Pocket 3 med den store pakke, så medfølger der også en trådløs BT mikrofon.
Kameramann
Kameramann 21-10-2023 21:04, 1 måned siden
Re: Ny DJI Pocket 3 med super Spec
Den nye DJI Osmo Pocket 3 vil dog have nøjagtig den samme svaghed, som alle de andre små aktion videokameraer, det kan ikke levere en acceptabel real-lyd, med mindre man invester i noget specielt lyd-udstyr.

Jeg er i øvrigt blevet meget kræsen i forhold til videoer på YouTube, jeg gider simpelthen ikke se på videoer med dårlig lyd og vindbulder.
BERLINGO
BERLINGO 16-10-2023 11:12, 2 måneder siden
Re: Ny DJI Pocket 3 med super Spec
Med det udbud af video content man ser i dag - specielt på de sociale medier, så må man bare konstatere at et større DSLR kamera system og fx en Ronin gimbal stabilisator generelt er at skyde langt over målet.
De fleste af dagens brugere prioritere helt klart mere spændende video indhold end super-duper premium billedkvalitet !

Har derfor en klar opfattelse, at netop denne nye DJI Osmo Pocket 3 med 1" billedsensor vil på bedste vis gøre et rimelig godt stykke video arbejde med tilfredsstillende kvalitet on-location samt til spændende street video og Reels. Og Pocket 3 vil snildt kunne ligge i en inderlomme og altid være klar til brug.

Nu må vi se hvad test anmelder og youtuber har af bemærkninger.
Kameramann
Kameramann 14-10-2023 13:15, 2 måneder siden
Re: Ny DJI Pocket 3 med super Spec
Ja, alle de små videokameraer har efterhånden fået nogle specifikationer, som bider de store proff. kameraer i haserne, den eneste men også væsentlige forskel er i mange tilfælde, at på de proff. kameraer der kan man udskifte objektiverne, og de har 'knapper' til alle de vigtigste funktioner, på de små videokameraer, der skal man grave sig dybt ned i et menu-system, hvis man vil ændre på en indstilling.
BERLINGO
BERLINGO 13-10-2023 14:09, 2 måneder siden
Re: Ny DJI Pocket 3 med super Spec
D.25 Oktober kommer den nye DJI Pocket 3 i handlen.
Set i forhold til de gamle versioner må den nye udgave blive et super kanon hit med disse spec.
Se bare Features listen her:
✅1-Inch CMOS & 4K/120fps
✅2" Rotatable Screen & Horizontal-Vertical Shooting
✅3-Axis Gimbal
✅Mechanical Stabilization
✅ActiveTrack 6.0
✅Full-Pixel Fast Focusing
✅10-Bit D-LogM
✅Stereo Recording
Fotos af DJI Pocket 3 her:
https://twitter.com/Quadro_News/statu...13/photo/1
M
Mette 11-02-2023 17:23, 10 måneder siden
Re: Sony-kameras egen lyd høres på optagelser
Tak for gode råd og forklaring på, hvad der sker med Auto-funktionen.

Jeg tror, at jeg først vil prøve at lege lidt med den manualle lydfunktion.

Jeg vil stærkt overveje at købe en Sony ekstern mikrofon, men den kan nok kun bruges i visse situationer. På en storbyferie er det nok ikke nemt at rende rundt med en ekstern mikrofonSmil.

Mette
BERLINGO
BERLINGO 11-02-2023 13:56, 10 måneder siden
Re: Sony-kameras egen lyd høres på optagelser
#Mette.
En af løsninger er, at indstille optage lydniveau manuelt (som du også selv beskriver)
Når, lydniveauet er lavt under optagelse vil Auto funktionen automatisk skrue op for niveauet og
dermed er der større risiko for, at få elektronisk støj med på optagelsen fra kameraets elektronik.

Alternativ løsning er er montere en ekstern mikrofon på Multi Interface-tilbehørssko under klappen på toppen af kamera.

Note. Kun Sony eksterne mikrofoner kan anvendes.
verner
verner 10-02-2023 19:51, 10 måneder siden
Re: Sony-kameras egen lyd høres på optagelser
jeg er helt enig, en ekstern mikrofon vil klare det Smil
HSChristiansen
HSChristiansen 10-02-2023 19:26, 10 måneder siden
Re: Sony-kameras egen lyd høres på optagelser
Måske ville en ekstern mikrofon oven på kameraet være en idé, ved så ikke om lyden er så kraftig at den også vil nå den. Lyden vil sikkert også blive bedre, har selv en Røde mic og har en dead cat på ude så man mindsker vind støj.
M
Mette 10-02-2023 18:33, 10 måneder siden
Re: Sony-kameras egen lyd høres på optagelser
Hej.

Jeg har lige købt et Sony HDR-CX625-kamera. Tidligere havde jeg et Sony HDR-PJ620.

Når jeg afspiller de originale video-klip før redigering på PC’en, kan man ved stille optagelser høre kameraets egen, mekaniske lyd. Det lyder som en høj brummen. Lyden går igen, når jeg redigerer i Pinnacle Studio 26. Her dæmper jeg baggrundslyden ved at dæmpe lyden for hele filmen, så den ikke kan høres på den færdige film.

Normalt står optagelyd på kameraet på auto. Jeg har prøvet at stille den på manuel (50% af max. lydstyrke), og så forsvinder baggrundslyden, men jeg ønsker ikke ved alle optagelser at skulle redigere niveauet for optagelyde. Jeg optager kun ferievideo og andre ting af samme slags.

Har I et godt råd, til så jeg undgår den baggrundslyd fra kameraet?

På forhånd tak.

Mette
Kameramann
Kameramann 31-07-2022 11:06, 1 år siden
Re: ND-filter
Hej Bjarne, et sæt ND-filtre til en drone er da så billige, at du kan lade det komme an på en prøve, køb et sæt filtre, og lav så nogle prøveoptagelser med de forskellige filtre og så en optagelse helt uden, og du vil ved selvsyn erfare, hvad der giver dig det bedste resultat.
Har svaret i ND-filter
BERLINGO
BERLINGO 01-07-2022 12:38, 1 år siden
Re: ND-filter
#Bjarne E Nielsen. Smil

Nogle gange skal man selv lære gennem egne eksperimenter... "Learning by Doing"... Og der igennem finde sine egne relevante metoder ift den aktuelle opgave Blink

Forummet er ikke kun et "Tag selv Bord" med masser af guldkorn til fri servering Chok

Husk... Der findes ikke 2 fotografer som vælger nøjagtig samme kamera type og håndtering af indstillinger mv til en opgave !

Ps... Tak for, at du også deler dine personlige erfaringer med andre i dette forum Synes om
Har svaret i ND-filter
B
Bjarne E Nielsen 30-06-2022 18:36, 1 år siden
Re: ND-filter
Tak for velmenende bidrag.

Jeg har brugt timer på at se om filtre er noget værd. Og jeg har lige ofret 1.000 kr. på filtre til min drone DJI Mini 3 Pro og til min DJI Pocket 2. Jeg har desuden læst og læst, og jeg har set et hav af videoer omkring brugen af ND-filtre.

Min foreløbige konklusion er, at de ikke er noget værd i forhold til hvad jeg bruger mine ting til.

Min DJI Pocket 2 bruger jeg for det meste steder hvor jeg ikke kan mit "rigtige" video kamera med mig. Det kunne være på restaurant hvor belysningen er rimelig ens hele tiden. Det kunne også være på et museum, f.eks. Mercedes Museet i Stuttgart, som jeg skal besøge på søndag.

Jeg placerer også gerne min Pocket 2 på kølerhjelmen af min bil. Her dur det ikke med ND-filtre og slet ikke ved manuel indstilling, da det hele bliver sort i f.eks. en tunnel, hvis jeg kører ind i en underjordisk garage osv.

Hvis jeg bruger manuel indstilling og ND-filter på min Pocket 2, ja så bliver optagelsen udmærket, hvis belysningen er den samme hele tiden. MEN rent faktisk bliver mine optagelser lige så gode ved at bruge AUTO og uden ND-filter. I hvert fald er der ikke nogen forskel som jeg med det umiddelbare øje kan se.

Det er muligt at jeg vil forsøge et par gange med ND-filtre nu jeg skal til Schweiz fra 2. juli til 13. juli. En tur som udelukkende er for at filme.
Har svaret i ND-filter
B
Bjarne E Nielsen 28-06-2022 17:57, 1 år siden
Re: ND-filter
Tak for svar PHH, men jeg tror ikke du har læst mit spørgsmål, som er:

Såfremt jeg er totalt lige glad med motion blur på mine optagelser, hvorfor er det så alligevel en god ide at bruge ND-filtre?

Den video du har henvist til handler om motion blur, og jeg skrev jo at jeg var lige glad med dette.
Har svaret i ND-filter
P
PHH 28-06-2022 16:23, 1 år siden
Re: ND-filter
Du skal bruge ND filter netop for at få motion blur. Hvis der er meget lys vil kameraer med automatik gøre lukketiden kortere for at undgå overbelysning. Så bliver hvert billede - alt andet lige - skarpere, se her. https://youtu.be/DGQ3DNLkp_4. Med et ND filter kommer der mindre lys ind og lukkertiden bliver længere.
Har svaret i ND-filter
B
Bjarne E Nielsen 26-06-2022 08:04, 1 år siden
Re: ND-filter
Jeg har spurgt flere steder, hvorfor det er nødvendigt at bruge ND-filter på f.eks. DJI's droner eller på Dji Pocket 2, men aldrig fået noget reelt svar.

Hvis nu jeg stiller dette spørgsmål, så håber jeg på svar på dette og ikke på alle mulige andre ting:

Såfremt jeg er totalt lige glad med motion blur på mine optagelser, hvorfor er det så alligevel en god ide at bruge ND-filtre?
Har svaret i ND-filter
B
Bjarne E Nielsen 25-06-2022 10:18, 1 år siden
Re: Sony RMT-845
Jeg har faktisk denne "VZ-ROCK Variable rocker controller for DV", det er muligt den virker, men jeg er nu ikke interesseret.

Jeg nøjes med at bruge den jeg har, som i øvrigt også ser ud til at være tilpas i hastighed når der zoomes.
Har svaret i Sony RMT-845

Populære tråde denne uge