Jamen dog! Hvor er det JavaScript henne?
Din browser understøtter ikke JavaScript eller har ikke understøttelsen slået til. Slå JavaScript til i din browser for at se denne side ordentligt, eller opgrader til en browser, der understøtter JavaScript.

Lyd

Alt om lydoptagelse.
30 indlæg | Seneste aktivitet d. 19-04-2021 08:41 af Bjarne E Nielsen
B
Bjarne E Nielsen 19-04-2021 08:41, 27 dage siden
Re: Hvilken audio recorder til Sony Alpha A1
Hej Neumann. Tak for dit skriv. Det jeg gerne vil have til mit nye kamera Sony Alpha A1, er et optagesystem der for det første ikke fylder og vejer ret meget. Lydoptageren skal udelukkende optage baggrundslyd, altså ikke tale. Jeg er begyndt at lægge speak på bagefter, hvilket naturligvis er mere omstændig, men til gengæld bliver bedre på alle måder.

Se eksempel her: https://www.youtube.com/watch?v=rZveT...amp;t=000s

Jeg har købt en Tascam DR-40X, som jeg tror er rigtig god. Jeg har også lige købt et stativ/holder til mine 2 Sennheiser MKH 8040. Så når jeg får kameraet skal jeg have afprøvet hvad der er bedst. Jeg tror nu nok det bliver Tascam DR-40X jeg vælger at bruge, idet den anden opsætning nok bliver for "fyldig" og tung.

Jeg bruger min Zoom (F8N) til optagelse af speak.
N
neumann 19-04-2021 07:48, 27 dage siden
Re: Hvilken audio recorder til Sony Alpha A1
Hej Bjarne. Har du overvejet at lave din egen stereomikrofon. Det er det professionelle gør. Man tager en nyremikrofon, og sætter en 8-tals mikrofon med kapselen på tværs - ovenpå. Placeringen af kapslerne skal være lige over hinanden så de "krydser" hinandens lydfelt. Det hedder M/S stereofoni.

Jeg bruger det selv jævnligt. Da jeg var lydtelniker var det ofte med en KM84 (Neumann) og en Scoeps Collette MK8. Nu om dage da jeg selv har skulle betale (og gode mikrofoner er dyre), er det en AKG nyre og også AKG 8-tals mikrofoner, jeg har spændt op på hinanden. Og så ind i en zeppeliner.

På den måde kan du sammensætte den mikrofon der giver den bedste lyd du kan høre dig frem til.

Til at matricere M/S signalet har jeg en Zoom F8, som også er optager og mixer. Man kan også bruge andre optagere, f.eks zoom F4.
B
Bjarne E Nielsen 06-04-2021 11:16, 1 måned siden
Re: Hvilken audio recorder til Sony Alpha A1
Hej Kameramann. Jeg har selv denne liggende, Zoom H1MB Handy recorder ver. 2, så bliver den jeg har bestilt for tung kan jeg altid prøve den lille.

En anden sag er, at jeg godt ville have en optager med XLR, således jeg kan bruge mine Sennheiser Mikrofoner MKH 8040 Stereo Set.
Kameramann
Kameramann 06-04-2021 11:06, 1 måned siden
Re: Hvilken audio recorder til Sony Alpha A1
Jeg har i mange år brugt den mindste og billigste Zoom soundrecorder, og den laver nogle forbavsende gode lydoptagelser.
B
Bjarne E Nielsen 05-04-2021 15:11, 1 måned siden
Re: Hvilken audio recorder til Sony Alpha A1
Hej Henning Christiansen. 294 gram vejer Zoom H4N, den kunne jeg såmænd godt have købt, men jeg læste godt om Tascam DR-40X, og den vejer lidt mindre 213 gram + batterier. Så den har jeg bestilt.

God video du har lavet, og en fin lyd.

Jeg har selv købt en GoPro HERO9 BLACK, det var i oktober, men den ligger stadigvæk pakket ind. Jeg må se at få gang i den.

Jeg vil meget gerne se et billede af din opsætning, vil du sende et til bjarne@profmusik.dk
HSChristiansen
HSChristiansen 05-04-2021 13:51, 1 måned siden
Re: Hvilken audio recorder til Sony Alpha A1
Jeg bruger denne Zoom H4N Handy Recorder når jeg optager med GoPro ( Har sat det hele sammen på syntes jeg selv ret fed måde) syntes lyden er god og for mig er der den helt store fordel at den både kan bruges som mikrofon og ved et ekstra tryk kan optage lyd så der er lyd at bruge ved senere redigering. Ulempen er at den er lidt tung. (Jeg har sat en dead cat på)
Den er f.eks. brugt her :

https://www.youtube.com/watch?v=1ILDy...ILDy9LouQY
B
Bjarne E Nielsen 05-04-2021 10:23, 1 måned siden
Re: Hvilken audio recorder til Sony Alpha A1
Kære folk på DAVK

Jeg skal finde en audio optager enhed til mit Sony Alpha A1, men den skal være rigtig god, og den skal være i stereo. Faktisk har jeg bestilt denne "Sony XLR-K3M Mikrofon-Adapter Kit", men mikrofonen der følger med er ikke stereo, og at købe en anden mikrofon der passer i hullet er næsten umulig. Jeg købte denne for få år siden "Sony (ECM-MS2) Stereo-Mono Shotgun", men den er rigtig dårlig, ja, efter min smag ubrugelig.

Der findes så et par andre muligheder, nemlig en mikrofon som denne "Sennheiser MKE 440", men den bruger jo den pre-amp der findes i kameraet, og hvor god er den lige?

Den anden mulighed er at købe en såkaldt Field Recorder. Det kunne f.eks. være en Zoom af en slags, eller andet mærke.

Jeg er totalt på bar bund, så et godt råd vil være velkommen.

Optageren skal veje så lidt som muligt, men ikke på bekostning af lydkvaliteten, og den skal optage i stereo.
M
Masso 11-10-2020 19:08, 7 måneder siden
Re: Lyd i produktioner
Helt enig TS. Jeg brugte også fra audiojungle før.. Men problemet opstod ofte hvis jeg skiftede mening midt i en produktion og gerne ville have noget andet musik i stedet for. OG så havde de noget i deres licens (mener jeg) der gjorde man ikke måtte bruge det til alle typer af produktioner, og så kunne det pludselig koste ekstra mange penge.

Det gode ved artlist er, at der er en type abn. der dækker det hele, det gør det meget lettere. Så jeg lytter som regel kun derinde, så kommer jeg ikke i problemer og jeg slipper for at tage stilling til andre former for licenser på det område.

Nu ved jeg jo ikke om noget af deres bibliotek også er andre steder, men jeg har flere gange set reklame på fx TV2 osv. hvor jeg kan høre musikken i hvert fald også er på artlist - dels fordi det er noget jeg måske også selv har brugt i mine film - eller fordi jeg har lyttet til det når jeg har siddet og søgt efter musik til mine produktioner. Det er lidt sjovt - især hvis det er musik jeg selv har brugt, for så er det nogle helt andre billeder der kommer frem hos mig når jeg høre det pågældende nummer :-)
Har svaret i Lyd i produktioner
TS
TS 11-10-2020 13:29, 7 måneder siden
Re: Lyd i produktioner
[quote name=Masso post=341]@Masso - Jeg kan anbefale Artlist.io - det har jeg selv brugt i nogle år efterhånden. Til det jeg laver er det et rigtig fornuftigt udvalg af musik jeg har at vælge imellem - og det samme gælder deres lydeffekt bibliotek :-)[/quote]

Jeg bruger også artlist.io. Rigtigt godt udvalg! Kan virkelig betale sig hvis man laver mange produktioner. Førhen brugte jeg audiojungle, Her betaler man pr. nummer, så det kunne hurtigt løbe op.
Har svaret i Lyd i produktioner
M
Masso 11-10-2020 03:11, 7 måneder siden
Re: Lyd i produktioner
Jeg kan anbefale Artlist.io - det har jeg selv brugt i nogle år efterhånden. Til det jeg laver er det et rigtig fornuftigt udvalg af musik jeg har at vælge imellem - og det samme gælder deres lydeffekt bibliotek :-)
Har svaret i Lyd i produktioner
F
Flemming L 04-10-2020 11:27, 7 måneder siden
Re: Lyd i produktioner
Tak fo svaret
Har svaret i Lyd i produktioner
calle
calle 03-10-2020 14:45, 7 måneder siden
Re: Lyd i produktioner
I youtube under administrer videoer er der ude til venstre en menu punkt der hedder Lydbibliotek, her er der en masse der kan bruges uden nogen form for betaling.
Har svaret i Lyd i produktioner
F
Flemming L 03-10-2020 10:44, 7 måneder siden
Re: Lyd i produktioner
Hej alle

Jeg modtager en række tilbud via FB om at købe adgang til forskellige Website, hvor de tilbyder filmmusik og et have af lydeffekter.

Har I nogle erfaringer og anbefalinger.
Har svaret i Lyd i produktioner
Kameramann
Kameramann 25-09-2020 11:28, 8 måneder siden
Re: Wireless mic til Samsung S20 ultra
Husk at poste et indlæg, hvor du fortæller os om dit projekt er lykkedes.
danstanley
danstanley 23-09-2020 13:37, 8 måneder siden
Re: Wireless mic til Samsung S20 ultra
Tak for alle inputs, jeg har absolut noget at arbejde med.

/Dan
danstanley
danstanley 23-09-2020 13:36, 8 måneder siden
Re: Wireless mic til Samsung S20 ultra
[quote name=calle post=276]@calle - Prøv at kigge hos DAVT.dk - han er et bredt udvalgt til fornuftige priser.

Det der gør de specielt er, at stikket skal passe i et stik der har både ind og udgang i samme tilslutning og 3,5 mm Jack stick kommer i tre variationer.[/quote]
det er da noget af et udvalg, så er det bare at vælge:-)
TS
TS 23-09-2020 13:29, 8 måneder siden
Re: Wireless mic til Samsung S20 ultra
Da man skifter fra jack til usb-c, har alle telefoner der leveres udelukkende med et usb-c, et usb-c til jack kabel som standart tilbehør, hvori der er en DAC (digital/analog converter). Hvis den ikke følger med telefonen, kan den købes online for en 100,- så du kan bruge alle slags microports/trådløse mikrofoner.

//TS
danstanley
danstanley 23-09-2020 12:25, 8 måneder siden
Re: Wireless mic til Samsung S20 ultra
USB -C er digitalt
Kameramann
Kameramann 23-09-2020 12:12, 8 måneder siden
Re: Wireless mic til Samsung S20 ultra
Hej Neumann, er du helt sikker på, at USB-porten på en Samsung S-20 kræver et digitalt signal, den bliver jo også brugt til opladning, og analog udgang til hørepropper.
N
neumann 23-09-2020 09:18, 8 måneder siden
Re: Wireless mic til Samsung S20 ultra
Du skal have et eller andet på der kan konvertere et analog signal fra den trådløse sender til et digitalsignal som er det der skal ind via USB-C stikket.

Alternativt skal du kigge på en ekstern lydoptager, som du så efterfølgende kan synkronisere i redigeringen. Medmiondre du har tænkt dig at redigere på telefonen også. Men så har du selv bedt om problemer. :-)